YALLA LOSLOOPGEBIEDEN

Yalla losloopgebieden

Zeisterbos

Zeist

Het Zeisterbos is feitelijk een aaneenschakeling van meerdere grote parken waar tussendoor wegen lopen. Elk park / bos is toegankelijk voor loslopende honden en heeft goed begaanbare brede paden en kleine zijpaadjes. Er is meerdere horeca-gelegenheden (niet bekend of de honden daar welkom zijn). Fijn voor zowel korte als lange wandelingen.

Birkhoven

Amersfoort

Leuk stuk bos met vijver aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug vlakbij sportpark Bokkeduinen. Brede en smalle onverharde paden en heuvelachtig landschap. Parkeren kan gratis tegenover de sportvelden. Stel je navigatie in op Barchman Wuytierslaan 232. Je kunt direct vanuit de auto het bos inlopen.

Galgenberg

Amersfoort

Galgenberg is een klein stukje bos wat aangewezen is als hondenlosloopgebied in de gemeenste Amersfoort. Het is onderdeel van het Klein Zwitserland gebied. Het valt een beetje tegen omdat het echt heel klein is. Verwacht hier niet uren te kunnen lopen. Parkeren kan gratis bij restaurant Het Bergpaviljoen aan de Utrechtseweg.

Waterwingebied

Amersfoort

Drie aaneengsloten parken met mooie verharde (maar ook onverharde) wandelpaden, grote weides met vijvers en sloten vormen het Waterwingebied in Amersfoort. Op diverse plaatsen kun je vanaf parkeerplaatsen tussen appartementen het park op. Als je niet wilt zoeken, toets dan Arendshorst 1677 in op je navigatie. Ga direct het bruggetje over en je kunt links en rechts het gebied in.

Lockhorsterbos

Amersfoort

Dit kleine stukje bos wat toegankelijk is met loslopende honden ligt aan de snelweg hoewel dit geen gevaar voor de honden vormt. Je kunt er een wandeling maken van maximaal 20 minuten. Er loopt een pad vlak langs de spoorweg waar geen omheining staat. Dat doet vermoeden dat er nauwelijks treinen langskomen. Parkeren is onhandig en moet een beetje in de berm. Vooral aardig als je dichtbij woont en even snel een rondje met de hond(en) wil doen.

Groenendaal

Heemstede

Wandelgebied Groenendaal ligt op de grens van Heemstede met Bennebroek. Het is een heerlijk gebied wat helemaal omheind is. Een deel is opengesteld als losloopgebied en een deel is aanlijngebied. Het is bos met water dus voor elk wat wils. Makkelijk bereikbaar doordat er meerdere parkeerplaatsen rondom liggen. Vooral fijn voor honden die de neiging hebben weg te lopen.

Nimmerdor

Amersfoort

Nimmerdor is een kleinschalig losloopgebied in het bos. Je kunt hier wel een uurtje wandelen maar dan heb je ook alle paden gehad. Er ligt een ruime parkeerplaats bij die makkelijk aan te rijden is vanaf de snelweg. Behalve in het week is het er nooit echt heel druk. Er zijn grote, breden paden aan de buitenkant van het gebied en er kruisen kleinere, smallere paden doorheen.

Strand Egmond

Egmond aan Zee

Oké je moet er voor naar Noord-Holland maar het strand van Egmond aan Zee is een fantastische plek om met de honden te lopen. Tot 10 uur ’s morgens mogen ze los op het strand. Je kunt op de boulevard tot 10 uur gratis parkeren. Als je dat in het midden doet tegenover het hotel, heb je een grote trap. Dat loopt lekker het strand op.

Duinen Egmond

Egmond aan Zee

Meestal zijn duinen verboden terrein voor (loslopende) honden. Maar voordat je het strand in Egmond aan Zee op gaat, kun je rechts de duinen in waar je honden mogen. Wanneer je direct na de slagboom het pad naar rechts volgt, kun je helemaal omhoog lopen met dit uitzicht (zie foto) tot gevolg. Het pad loopt langs diverse tuinhuisjes – soms met dieren – dus hou dat even in de gaten.

Strand Bergen

Bergen aan Zee

Strand is strand maar dit is een heel fijn strand. Tot ’s morgens 10 uur mogen de honden hier los. Parkeren is niet altijd even eenvoudig als je vlakbij een strandopgang wil staan maar als je er eenmaal bent kun je uren langs het strand lopen. Je kunt zo ver kijken als Beverwijk en zelfs dat hele stuk lopen. En dan na afloop verse friet bij Bello!

Noorderneg

Heiloo

Een heerlijk wandelgebied waar je zeker veel honden tegenkomt; het is razend populair. Grote wiedes, bosachtige stukken en water wisselen elkaar af. Een walhalla voor elke hond. Voor de begeleider mooie verharde paden met af een toe een fietspad ernaast. Achter de sloot staan soms schapen. Parkeren kan gratis vlakbij de ingang van het gebied.

Strand Scheveningen

Den Haag

Het Scheveningse strand is gedeeltelijk en buiten het hoogseizoen geopend voor loslopende honden. Het beroemde Zwarte Pad loopt vanaf de Groningsestraat richting het strand, langs het Carlton Beach hotel. Je kunt langs de pier en het Kurhaus lopen richting de haven of naar het Noorden.

Ermelose heide

Ermelo

Heerlijk wandelgebied op een niet te warme dag. Het is een open gebied met weinig schaduwplekken dus kies je dag goed uit. Doordat het open is zie je honden snel aankomen wat fijn is met een hond die misschien niet altijd zo sociaal is naar andere honden. Smelle paadjes doorkruisen deze heide; je kunt vele kanten op.

Strand Sint Maarten

Philipsburg

Omdat het een eiland is waar andere regels gelden dan in Nederland, heb je op Sin Maarten meer vrijheid. Je kunt 24 uur per dag het strand op met je hond en je kunt gewoon met je auto het strand oprijden. Geen parkeerplaatsen, je zet hem neer waar je wilt. Vanwege de altijd hoge temperaturen is het fijn om ’s morgens vroeg te lopen, rond 6 uur.

Duinpark

Bergen

Het Duinpark in Bergen is een fijn wandelgebied wat goed bereikbaar is met de auto. Er zijn diverse parkeerplaatsen rond het park maar niet enorm veel. Toch is het eigenlijk altijd druk van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Er zijn mooie bosroutes te wandelen en er is water voor de honden. Zeker de moeite waarde; ik kom er graag.

Soesterduinen

Soest

Misschien wel het bekendste en populairste wandelgebied met een loslopende hond. Het is een geweldig gebied. Met duinen, bos en water. Enorm groot met diverse gemarkeerde wandelroutes. Te vermijden in het weekend. Met name populair bij hondenuitlaatdiensten en dat is niet altijd even plezierig helaas …

Herinneringsbos Hees

Soest

Dit is een openbaar toegankelijk stuk bos waar je op het as van een overledene een boom kunt laten planten. Een prachtig gebaar wat ik met het as van mijn overleden vader heb laten doen. Het is er prachtig wandelen en de honden mogen hier los lopen. Als ik een oppasadres in de buurt heb, ga ik er graag even naartoe om mijn vader te groeten.

Hitlandbos

Nieuwerkerk aan den IJssel

Het Hitland Bos ligt in Nieuwerkerk aan den IJssel (gemeente Zuidplas) in Zuid-Holland. Het varieert van een dicht bosgebied (aan de kant van recreatiepark Klein Hitland) met wandel- en ruiterpaden tot aan een meer open gebied met bredere wandel- en fietspaden (aan de kant van golfclub Hitland) aan de grens met Capelle aan den IJssel.

Roeibaan Rottemeren

Zevenhuizen

Het Rottemerengebied tussen Zevenhuizen en Rotterdam is enorm uitgestrekt met prachtige wandelroutes. Zelf ben ik gecharmeerd van de Roeibaan die zich bevindt bij café De Roerdomp in Zevenhuizen. Dit is een olympische roeibaan waar je heerlijk langs kunt wandelen met een loslopende hond.

Abtswoudse bos

Delft

Het Abtswoudse Bos ligt aan de zuidkant van Delft in de achtertuin van KC Delft. Het is een aardig poldergebied met veel water, smalle paden en bruggetjes. Vrij uitgebreid; je kunt er in alle windstreken heerlijk wandelen. Wandelroutes worden aangegeven met genummerde paaltjes. In de herfst is de ondergrond erg drassig dus blijf op de paden. Parkeren is gratis bij KC Delft.

Elsenburgerbos

Rijswijk

Het Elsenburgerbos ligt in Rijswijk (vlak bij Plaspoelpolder) en is een ruim gebied met bos en grasvelden. Het is een glooiend gebied met ook water en andere vormen van recreatie. Honden mogen bijna overal los lopen; het staat goed aangegeven waar niet. Heel populair voor hondenuitlaatdiensten. Gratis parkeren tegenover Event Plaza aan de Lange Kleiweg.

Wilhelminapark

Rijswijk

Het Wilhelminapark ligt in Rijswijk vlak bij de grens met Delft. Het is een aardig park wat niet al te groot is. Niet overal toegankelijk met een loslopende hond en op sommige plekken zelfs helemaal verboden voor honden (zoals het strand). Toch blijft er genoeg lopen voor een aardige wandeling. Geliefd bij vissers en niet al te druk met honden. Genoeg gratis parkeermogelijkheden op het Hazepad.

Groene Weelde

Cruquius

De Groene Weelde is mooi wandelgebied met afwisselend grasvelden en bos. Zeer geliefd bij hondeneigenaren dus het kan er druk zijn met honden. Wil je rustiger lopen, ga dan naar het dichtbij gelegen Boseilanden (Zwaanshoek). Het hele gebied (inclusief het Haarlemmermeerse bos in Hoofddorp) is eigenlijk één groot walhala voor honden waar je uren kunt wandelen.

Landgoed Hoevelaken

Hoevelaken

Landgoed Hoevelaken is een prachtig natuurgebied waar de honden het hele jaar los mogen lopen, uitsluitend maximaal drie per begeleider. Grote groepen en hondenuitlaatdiensten vind je hier dus niet. Het is niet echt groot maar je kunt hier wel een uurtje wandelen. Beperkte maar voldoende parkeergelegenheid aan de Nijkerkerstraat waar aan de overkant ook aangelijnd gewandeld kan worden.

Menu